A svájci Alpokban találkoztam Schülz úr történetével.

 

Egy két szintes házban lakott feleségével és gyerekével, aminek munkálatait nemrég fejezték be a közös álom első lépéseként.

 

A felső szinten élt a család, lent pedig Schülz úr műhelye volt, órás mester volt a szakmája. Szépen és jól dolgozott, így hamar hírnevet szerzet magának a városban, és egyre több ügyfele lett.

 

Napközben az üzletben dolgozott, este pedig a családja társaságában telt el, nagyokat sétáltak, játszottak a gyerekkel vagy csak a meghitt csendben pihentek.

 

Egy napon olyan órával állítottak be hozzá, melyet nem lehetett megjavítani, illetve a javítása nagyon sokba került volna, így felajánlotta, hogy megveszi azt.

 

Így kezdte el gyűjteni az órákat, és innentől kezdve nem volt megállás. Megszállottá vált. Az eddig jó kedélyű, türelmes embernek semmire nem maradt ideje. Saját családjára sem, egyre több és több időt töltött órásműhelyében.

 

Feleségének arcán az idő oly sok nyomott hagyott, mint amennyit a férje az órái között töltött. Lányuk, Momo, megnémult, nem szólt többé egy szót sem.

 

Összetörtek a közös álmok, és összetört annak a zsebórának az üvege is, amivel a kislány játszott egyik este. Apjától egy pofon kíséretében megkapta, hogy egy mihaszna, ügyetlen gyerek.

 

A történtek után lesietett, hogy az órát minél hamarabb ki tudja javítani, ez volt a kedvence.

Nem tudni, hogy mi történt, de Schülz urat többé nem látta élő. Felesége, hogy szabaduljon férje árnyékától, elajándékozta az összes órát.

 

Így került hozzám a zsebóra. Fedelét felnyitva jól látom a kétségbeesett, segítségért kiáltó arcot.

 

Ha az óra megáll, talán az ő lelke is visszatér elporladt testéhez, és végre megpihen.

2 komment

Címkék: momo

A bejegyzés trackback címe:

https://pengnui.blog.hu/api/trackback/id/tr723049484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrHellSpawn 2011.07.15. 06:59:38

Tényleg, lesz mostanában folytatás? Szívesen látnám még az egészet egyben, ahogy a novelláskötetben megjelenne.

pengnui 2011.07.15. 09:18:20

@DrHellSpawn: előbb-utóbb lesz majd
remélem,csak most sok minden más is van

pl felélesztettem a pingwin blogom is, de igyekeszem
süti beállítások módosítása