pengnui 2011.07.05. 20:10

álomszép

A Királynak észre kellett vennie, hogy a hosszú ideje tartó háborúskodás teljesen kiszipolyozta az országot és az embereket. Szinte már nem is élők voltak, élőhalottak.

 

Ez így nem mehet tovább.

 

Elhatározásra jutott, legféltettebb kincsét, a lányát hozzáadja az ellenséges király fiához, ha azok hajlandóak a békekötésre. A Király biztosra akart menni a friggyel kapcsolatban, ezért magához hívatta az udvari varázslót, és parancsot adott neki, hogy a fiatal hercegnőt valamilyen bűbáj segítségével ellenállhatatlanná tegye.

A mágus magával vitte a fiatal teremtést a varázskuckójába, hét nap, hét éjszaka nem látták őket, csak különös zajok, villódzó fények hagyták el a helyet.

Amikor kiléptek az ajtón mindenkinek elállt a lélegzete, a leggyönyörűbb nő állt előttük, legféltettebb, legszebb álmuk elevenedett meg a hercegnő személyében.

Már messze-földről a Királyfi fülébe jutott, hogy menyasszonya lélegzetelállító szépség, így a békekötés mellet egy szép feleséget is kap.

Érthető volt, hogy alig várta már a menyegző napját. A helyzet hangulatát, ünnepélyességét átérezve királyfi leporolta az út porától, és vértől mocskos köpönyegét, büszkén várta az ifjú arát, aki díszes fehér ruhában, arcát takaró fátyollal lépkedett be csendesen.


Ahogy odaért a Herceghez, az felhajtotta fátylat az arcáról, majd szemeit rémület kerítette hatalmába, egyetlen gyors mozdulattal elvágta a lány nyakát, aki vöröslő ruhában, holtan rogyott a padlóra.

Így történhetett az, hogy az esküvő, és béke helyett két ország a vesztébe rohant.

Nem tudták, hogy az ifjú hercegnek a háború miatt rémálmai vannak, és a felhajtott fátyol alatt legvéresebb álmainak ellenfelét pillantotta meg. 

 

5 komment

Címkék: egyperces

A bejegyzés trackback címe:

https://pengnui.blog.hu/api/trackback/id/tr733042491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabóada 2011.07.05. 20:56:07

hááát, vagy kevés nekem 1 perc az extázishoz, vagy te fordítottál rá kevés időt... :( ;D

pengnui 2011.07.05. 20:58:52

:) egy perc az olvasási idő :)

DrHellSpawn 2011.07.05. 21:34:49

Nekem bejön ez a stílus, igaz ezek a sztorik egy kicsit hosszabb terjedelmet is megérdemelnének, de így sokat egyben olvasva nagyon megvan a hangulata... :)

pengnui 2011.07.05. 22:51:21

@DrHellSpawn: csak így munka közben ugrott be, többször is álmodtam, hogy az összes munkatársam zombivá változik

hm, lehet, hogy nem jó helyen dolgozom? :)

DrHellSpawn 2011.07.05. 23:28:03

@pengnui: én csak szeretnék olyan helyen dolgozni, a zombik legalább nem cseszegetik az embert... :D
süti beállítások módosítása