pingwin 2013.06.13. 08:41

e-konyvbolt

'...ahol az olvasó és az író találkozik.'

Lentebb egy rövid beszélgetés olvasható Erica Tailorral, az e-konyvbolt.eu vezetőjével. Olvassátok figyelmesen, és látogassatok el a boltba.

Mikor és milyen céllal alakult meg a kiadó?

A kiadó 2011. decemberében alakult, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson azoknak a tehetséges szerzőknek, akik anyagi lehetőségeik miatt nem tudják megjelentetni máshol a műveiket. Folyamatosan változunk, alkalmazkodunk az igényekhez. Az ingyenes e-könyv és a nyomtatott POD kiadás lehetőségével kedvező kiadási feltételeket teremtettünk a szerzőknek.

Milyen szeletet jelent a kiadó a magyar piacon?

Egyelőre még igen kis "szelet" vagyunk, de ezt szeretnénk túllépni azzal a koncepcióval, hogy a szerzők, az olvasók és a kiadónk egy "közösséget" alkosson, és szorosan közreműködjünk egymással.
Vannak-e tervek arra vonatkozólag, hogy külföld felé terjeszkedjetek?
Az elektronikus könyvek esetében a külföld nem jelent akadályt, a mai technikai megoldások lehetővé teszik, hogy külföldről is tudnak vásárolni könyveinkből a különböző fizetési lehetőségek igénybevételével.

Valamint erre igény a szerzők részéről?

Igen, van rá igény, és igyekszünk megvalósítani, de ahhoz, hogy ez úgy működjön, ahogy mi szeretnénk, ahhoz hosszabb idő kell.

Milyen a kiadó profilja, milyen könyvek, szerzők tartoznak hozzátok?

A profilunk széles, tulajdonképpen minden könyvet szívesen fogadunk, mely megfelel a feltételeinknek: nem tartalmaz trágár szavakat – művészi indokoltság nélkül –, a műben nincsenek ízlést sértő erotikus tartalmi elemek, a mű nem lehet pornográfia, de ami a legfontosabb, hogy élvezhető legyen, ne egy összedobott firkálmány.

Mi a tapasztalat, hogy milyen típusú könyveket preferálnak az olvasók?

Ez változó, van, hogy az erotikus, van hogy a verses kötet fogy.

Mely szerzők a kiadó húzó nevei?

Ezt nem tudnám megmondani, mivel a legtöbbjük kezdő, amatőr szerző. Leginkább a pályázatainkra beérkezett művekből kiadott antológiák iránt van kereslet, melyben több szerző is bemutatkozik.

Sikerült-e valamilyen nagyobb szerzőt megszerezni?

Igen, Mary King, Martha Tailor, Sidney Lawrence (ezek a nevek egy írónőt takarnak), T. Ágoston László, hogy csak pár nevet említsek, ők azok, akik már több könyvvel is gazdagították a magyar irodalmat, de rajtuk kívül van olyan szerzőnk még, akiknek már szintén jelent meg több könyve, de kisebb körben ismertek. Nem tudom őket most is felsorolni, mert elég sokan vannak.

Miért érdemes a szerzőknek/olvasóknak ellátogatni az oldalra?

A szerzőknek azért, mert azt hiszem ennél kedvezőbb kiadási lehetőséget nem találnak, az olvasóknak pedig azért, mert mindig akad valami újdonság, remekmű amit vétek lenne nem olvasni, és hamarosan egy olvasóklubbal is előrukkolunk, ahol kedvezőbb feltételekkel juthatnak az olvasók élvezetes olvasmányokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pengnui.blog.hu/api/trackback/id/tr165356378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2013.06.13. 22:13:09

Ha be akarsz kerülni egy körforgásba, valahol/valahogy el kell kezdened. A többi megy magától. Vagy Öntől? Tőled!!!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.06.14. 12:25:17

@Jumbóka: :) természetesen, és csak örülünk, ha újabb szereplők jelennek meg
süti beállítások módosítása