pingwin 2012.04.18. 07:17

Irodalmi pályázat

Irodalmi pályázati kiírás – „A boldogság nyomában”

 

A Lélekkalauz szervezői irodalmi pályázatot hirdetnek 3 kategóriában „A boldogság nyomában” címmel. 

 

A pályázat célja: Álljunk meg egy pillanatra és lássuk meg a mindennapi életünkben az apró kis boldog pillanatokat. A mai ember, mint az eszelős, csak rohan, csak fut, könyököl, csak hajszolja magát, miközben semmire sincs ideje... Se szülőre, se testvérre, egy kedves családi látogatásra se. Keresi, kutatja, hajszolja a boldogság kellékeit, leéli az életét és közben elfelejt boldognak lenni.

 

I. 8-12 éves  - mese
II. 13-17 éves  - mese
III. felnőtt - novella

 

A pályázatokat kizárólag elektronikusan, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre küldött maximum 5 000 leütés (kb. 2 oldal), Times New Roman 12-es betűkkel, 1,5 sorközzel, 2,5 cm-es margókkal MS WORD.doc formátumban várjuk. A fájl elnevezését - szerző neve – mese vagy novella címe formátumban kérjük. A dokumentum elejére rá kell írni a pályázó nevét, a kategóriát, az e-mail címet, ahol értesíteni tudjuk! 

A tárgy rovatba "A boldogság nyomában" szöveget kell írni!

A pályázó csak saját alkotással nevezhet, amely mű még sehol nem jelent meg. A pályázat beadásával a pályázó lemond minden további jogról és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban. A Lélekkalauz fenntartja a jogot több pályamunka együttes felhasználására és szükségleteinek megfelelően méretének megvágására.

 

Zsűri tagjai:

    - dr. Zomborné Festő Boglárka  - Damjanich János Általános Iskola

                                                                  alsós igazgatóhelyettes

   - Ancs- Molnár Beáta                 - Damjanich János Általános Iskola

                                                                  magyar nyelv és irodalomtanár

   - Matuz Zsuzsanna                       - Erkel Ferenc Általános Iskola

                                                                  magyar nyelv és irodalomtanár

 

Beérkezési határidő:  2012. május. 01.

 

Pályázat értékelése: A Lélekkalauz honlapján minden mese megjelenik. A honlapon való megjelenés lehet jeligés is, ebben az esetben kérjük külön jelezzék számunkra. A honlapon leadott szavazatok  és a Lélekkalauz csapatának zsűrizése alapján kerülnek a pályaművek  elbírálásra.  A zsűrizés után a legjobb mesék megjelenésekre számíthatnak. A megjelenések módja jelenleg többféleképpen lehetséges (kisebb kiadványok, újságok, mesekönyv). A pályázat feltételeinek megváltoztatására a Lélekkalauz a jogot fenntartja.

 

Eredményhirdetés: 2012. május 11.

 

Díjátadó Gödöllőn, május 22-én a Mindennapi Életünk Pszichológiája előadássorozat rendezvényén, melyen Prof. Dr. Bagdy Emőke ad elő „Hogyan neveljük gyerekeinket boldog párkapcsolatra” címmel.

 

 

A nyertesek értékes díjakban részesülnek, melyekről hamarosan olvashatnak a www.lelekkalauz.hu oldalon

 

A témakörökre beérkező pályaművek legjobbjai megjelennek a Lélekkalauz honlapon.

A bejegyzés trackback címe:

https://pengnui.blog.hu/api/trackback/id/tr364458179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabóada 2012.04.18. 15:27:32

jó lenne írni erre novellát, a kérdés, hogy rá fogok-e tudni hangolódni határidő lejárta előtt? ... lehet apróságokat fogok összeszedni, aztán azokat valahogy összeszerkesztem eggyé.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2012.04.18. 15:40:21

@szabóada: hajrá, drukkolunk neked

a téma nem az én világom

szabóada 2012.04.18. 17:34:43

háát, közben nekem is össze kell szednem minden pozitív hozzáállásomat és mint egy nyelvtani érvelő fogalmazáshoz összeszedni mindazt ami a boldogságról eszembe jut, és aszerint szelektálni, hogy a pályázat céljaihoz igazodjon. Szóval feladatmegoldás egyrészt, másrészt meg azért nem rossz felidézni, kicsit talán ki is színezni egy-két boldog pillanatot és úgy felfűzni őket, mint egy színes gyöngysort. De hogy mi tetszik majd az irodalomtanároknak, az más kérdés?! Nem baj, rám fér egy kis fogalmazásgyakorlás, csütörtökön úgyis érvelő fogalmazásból írunk. :Đ

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.18. 19:36:11

Nagyon hasznos felhívás, gratulálok hozzá!
süti beállítások módosítása